Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A kdyby kytici položil Hitler, Stalin, Urválek, Polednová, Vaš, Brežněv, autoři tzv. Zvacího dopisu (Vasil Biľak a spol.), to by Vám také nevadilo?

Pokud odstranění oněch kytic považujete za protidemokratické, tak zapomínáte, že ti, co je položili, jsou sami hrobaři demokratických poměrů u nás.

Extrémní situace prostě nutně vyvolá extrémní reakci.

4 5
možnosti

On někdo z dotyčných politiků je stejný jako Hitler, jo? Kolik už má takový Okamura obětí?

8 1
možnosti
Foto

J95i12ř87í 73K56i36n19d40l

17. 11. 2018 17:12

Tak komunisté nechali na Národní třídě zmlátit studenty a je naprosto v pořádku podle vás, když k uctění jejich památky, jde položit věnec bývalý prominentní komunista, placený agent StB, který donášel na své spoluobčany, který získal majetek způsobem, který on sám nikdy nevysvětlil, osoba trestně stíhaná mockrát usvědčený lhář ??? Tak je to v pořádku ???? Občané a studenti nemají podle vás právo vyjádřit svůj nesouhla s tím, že odstraní jeho věnec. Co se týká prezidneta, ten už ani k památníku nechodí a studentům, kteří byli zbiti 17 listopadu 1989 se vysmál, že tam o nic nešlo, který nás táhne k Rusku a Číně, tak je také špatné, že lidi a studenti dají najevo, že taková osoba není oprávněna uctívat pámátku této události, které se on sá m vysmál.

5 7
možnosti

Třeba to v pořádku není, ale dá se to vyjádřit i civilizovaným způsobem.

3 0
možnosti
Foto

Šla bych klidně ještě dál - není to nepochopení, ale umyslná ignorace.

4 1
možnosti
Foto

Máte pravdu, je to ignorace ze strany oněch tří pokládajících. Nebo lépe - drzost a absolutní ztráta sebereflexe.;-D

3 3
možnosti
Foto

O35t33a41k70a49r 96S84e79k53l

17. 11. 2018 15:59

Víte - slušnost , noblesa , soft a samet - to byla asi ta chyba po r. 89. Babiš , ppMZ ( o Okamůrovi nemluvě) provádějí daleko neslušnější , nedemokratičtější věci než poměrně nevinné odstranění kytic.

Ten borec na Hradě se jenom směje ..... když padne AB , tak ho znovu jmenuji , vy se třeba po.....

To je demokracie ???

8 3
možnosti

Demokracie není o tom, že vláda či její premiér padne jenom proto, že ho někdo obviní. To by vlády padaly neustále - každý den. Obvinění musí být především průkazné, což v tomto případě zatím není. Navíc takřka každý politik bude mít vždy nějak špinavé ruce - otázkou je míra... Dokud tedy trvá stav neprůkaznosti obvinění, která se snaží na Babiše někteří hodit, není nic špatného na tom, že ho prezident jmenuje znovu.

7 5
možnosti

Demokracie je bezvadná věc, ale mnohem vyšším principem je svoboda. Je-li svoboda ohrožena, je nutné jí hájit všemi dostupnými prostředky a na nějaké demokracii v takové chvíli nezáleží.

A východní orientace našich nejvyšších je orožení svobody jako hrom. Je potřeba jim to dát najevo a to jakýmkoliv způsobem. Oni s námi také nejednají v rukavičkách.

5 6
možnosti

Já si myslím, že může být Česká republika nezávislou zemí, která se nemusí orientovat výhradně jen na Západ nebo jen na Východ. A pokud odněkud přichází větší nebezpečí, tak bohužel ze Západu (byť tomu "Východu" též nemáme moc co závidět). K Západu dnes bohužel patří nezastavitelně postupující islamizace, astronomická zadluženost EUROzóny apod...

12 2
možnosti

P71e87t38r 71L70a38n93g74e60r

17. 11. 2018 15:27

Oceňuji, že jste si dal práci s článkem. Ačkoliv odstranění kytic považuji za laciné a trapné, přesto si myslím, že aktivisté mají v demokracii právo to udělat a každý má právo s tím souhlasit nebo nesouhlasit.

Jakoliv je vyhození kytic ohavne, je mediálně velmi účinné. Bude se o tom psát intenzivně poměrně dlouho.

4 3
možnosti

P23e58t22r 16L69a51n74g60e27r

17. 11. 2018 15:30

PS: jedna se čisté o můj osobní názor, nikoho nenutim ani nenabadam aby považoval odstranění kytic za ohavnost či trapnost.

1 0
možnosti

Mladej kluk a bezva článek. Jen Vám trochu ukážu, že svět není černobílý. Třeba onen Vámi zmiňovaný Vít Rakušan je skvělým starostou Kolína. Už dvakrát tam post starosty obhájil se ziskem přes 60%. Naprostý unikát všech komunálních voleb V ČR. A zaslouženě.

4 1
možnosti

:-).......Pane autore, napsal a zdokumentoval jste to výborně! Pro některé lidi je demokracie, jen když je po jejich. Celý, dá se říci puč, zahájený KUbíkem a Slonkovou, natočený s nemocným synem Babiše a omáčka kolem toho, měla vybudit emoce. Tak se také stalo, ale jen pro TV a ostatní média. To bylo skutečně sousto.

Ale lidé mimo Prahu mají také svůj rozum! Předpokládám, že tím jenom nahráli další plusové body pro Babiše! Díky za pěkný popis současné zoufalé situace.

R^R^R^

10 10
možnosti

Měli jsme na základní škole velmi demogratického učitele. Jeho demogracie se projevovala v tom, že občas otevřel diskusi například na téma, jestli bude lepší na školní výlet jet autobusem nebo vlakem. A bez ohledu na to, jaký z diskuse vyplynul závěr, pan učitel prohlásil: "uděláme kompromis, bude po mojem"

Kdosi se mu snažil oponovat, že kompromis přece znamená, že se obě strany dohodnou na společném řešení. Na to on pravil: "Však o to tu ide. Dohodneme se na společném řešení, že bude po mojem."

Pan učitel byl srandista. Ale někteří demograté takto uvažují a myslí to smrtelně vážně.

4 1
možnosti
Foto

Kritizovat klidný občanský prostest je nepochopením demokracie a zavání totalitními praktikami

4 13
možnosti

Paní Marie neblázněte. Opravdu jste schopna v obdobném případě akceptovat vyhazování kytic z hrobu třeba toho Zemana, Babiše či Okamury? Pokud ano, pak už jen no comment.

16 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS